Eindhoven krijg hoe dan ook geen tram, zegt provincie

Eindhoven Airport
Onder andere Eindhoven Airport is bereikbaar met het HOV, waar de provincie meer in ziet dan in trams Iurii Dzivinskyi/Shutterstock

De Eindhovense gemeenteraad mag dan wel geld willen steken in een onderzoek naar trams, maar die gaan hoe dan ook niet door de stad rijden. Dat is de boodschap van gedeputeerde Stijn Smeulders van Noord-Brabant. De provincie staat namelijk volledig achter het concept van bussen op een eigen busbaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “Eindhoven krijg hoe dan ook geen tram, zegt provincie”

Marc Busio|28.08.24|11:52

Gelukkig dat men het hoofd niet op hol laat brengen nu er in de regio Eindhoven veel geld te verdelen is. Honderden miljoenen daarvan uitgeven aan een tramnetwerk zou pure geldverspilling zijn, nu de stad al kilometers vrije busbanen heeft. Zeker nu de elektrische bus in opmars is, heeft de tram geen enkele meerwaarde. Met een grote bussenbouwer in de regio heeft Eindhoven alle reden om het reeds dertig jaar geleden ingezette busbanenbeleid voort te zetten.

Illya Vaes|28.08.24|14:15

“We hebben geld gekregen voor een ondergronds busstation” – kennelijk is wederom het “uit de weg” en uit zicht helpen van het OV het belangrijkste. Vriendjes bij de betonboeren?
Ben toch benieuwd of de provincie Noord-Holland ook zo’n mond opzet dat Amsterdam niks over zijn OV te vertellen heeft.
Wellicht meer praten over de voordelen voor OV-gebruikers van doorgaande buslijnen? Kan ook bij een tramlijn maar dergelijke IK!-bestuurders staan er altijd op om dan te dwingen tot overstappen…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.