Kapotte trein Schiphol weggesleept, nu hinder door wisselstoring

trein naar Schiphol Airport
Er rijden nog altijd minder treinen van, naar en via Schiphol Airport. Eerst door een bovenleidingbreuk, daarna door een seinstoring. Shutterstock

De kapotte trein die dinsdagavond en woensdag voor hinder zorgde op het spoor rond Schiphol is weggesleept. Het treinverkeer kon zo rond 13.00 uur weer worden opgestart, meldt de NS. Rond die tijd ontstond echter een wisselstoring die opnieuw voor hinder zorgt rond Schiphol. Daardoor rijden er tussen de luchthaven en Utrecht nu minder intercity’s en tussen Hoofddorp en Hilversum minder sprinters.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: ANP

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Kapotte trein Schiphol weggesleept, nu hinder door wisselstoring”

Patrick EHV|25.09.24|14:50

ZSM de Noord-Zuidlijn doortrekken. Men is te afwachtend en er wordt alleen nog maar over gepraat. ProRail is single-point-of-failure en er moet redundantie komen in de OV-verbinding rond de nationale luchthaven. Bureaus en mensen hebben er veel over vergaderd en er goed aan verdiend maar de treinreiziger staat in de kou. Als Schiphol iets voor het milieu wil doen, kan het hier leiderschap tonen en metroaansluiting versnellen ipv luchtvaart/maatschappijen/reizigers te frustreren. Dus actie graag!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.