ANVR: Europese spoornetwerken met spoed aan elkaar koppelen

internationaal treinverkeer
Volgens de ANVR moet er snel actie worden ondernomen door het kabinet om het internationaal treinreizen eens van de grond te krijgen. Shutterstock

De ANVR is bang dat de internationale trein nooit van de grond zal komen als er geen fundamentele veranderingen in het beleid worden doorgevoerd. De brancheorganisatie voor reisbureaus maant het kabinet tot snelle actie. Zo moet er een masterplan komen komen voor rail op Europees niveau… De ANVR komt met deze reactie naar aanleiding van de publicatie van een uitgebreide studie naar de geschiktheid van de railsector voor vakanties en zakenreizen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “ANVR: Europese spoornetwerken met spoed aan elkaar koppelen”

Marc Busio|17.10.24|12:26

De ANVR kan er van uit gaan dat de internationale trein nooit zal kunnen voldoen aan de wensen van de klanten die gebruik maken van de diensten van de reisbureaus die bij haar aangesloten zijn. De internationale trein is duur, onbetrouwbaar en langzaam en kan niet concurreren met auto, touringcar of vliegtuig. Hier zal nooit verbetering in gaan komen omdat de trein nu eenmaal een negentiende-eeuws vervoermiddel is dat niet aan de reiswensen van de een-en-twintigste eeuw kan voldoen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.