Meer metro’s tussen Rotterdam en Den Haag na klachten over drukte

RandstadRail
Een tram/metro van RandstadRail (lijn E) onderweg in Rotterdam. Shutterstock

De Rotterdamse vervoerder RET gaat vanaf woensdag tijdelijk meer metro’s in de spits laten rijden tussen Rotterdam en Den Haag. Daartoe is besloten na klachten van reizigers over overvolle metro’s. De problemen zijn ontstaan doordat er door werkzaamheden geen treinen rijden tussen de steden. 

Metrolijn E, die rijdt tussen Rotterdam-Zuid en Den Haag, is voor veel reizigers een van de weinige alternatieven. Dat leidde maandag en dinsdag tot overvolle metro’s en situaties waarin voor een deel van de reizigers geen plek aan boord meer was. RET is juist deze week overgegaan op de eerder aangekondigde zomerdienstregeling. Daarom rijden er slechts vier metro’s per uur op het traject in plaats van de gebruikelijke zes. Dinsdagochtend viel er ook nog eens een rit uit door technische problemen.

De NS rijdt ook met vervangend busvervoer tussen Rotterdam en Den Haag en adviseerde reizigers om geen gebruik te maken van de metro tijdens de spits. Omreizen kan eventueel ook via Schiphol (met de HSL) of via Leiden en Gouda, al duurt dat wat langer. De extra metro’s blijven rijden zolang de werkzaamheden aan het spoor duren, zegt een woordvoerder van de RET. Volgens de planning van ProRail is dat tot 27 juli.

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie SpoorPro/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.