Tramlijn 19 pas medio 2026 naar TU Delft Campus

Tramlijn 19 TU Delft Campus
Een beeld van afgelopen voorjaar. Tram 19 stopt vanaf de tweede helft van 2026 bij vier haltes op de TU Delft Campus. Alexander Molendijk/SpoorPro

Er is een nieuwe planning voor tramlijn 19, zo meldt Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Volgens deze planning rijdt de tram in juni 2026 van station Delft door naar de TU Delft Campus. Op dit moment legt de aannemer gefaseerd de trambaan aan op de Mekelweg. Recent is het eerste, speciale vezelbeton gestort. Eerder was voorzien dat het deel spoor bij de TU Campus eind 2023 in gebruik zou worden genomen, daarna werd het eind 2024, vervolgens medio 2025 en nu wordt dat dus medio 2026.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Tramlijn 19 pas medio 2026 naar TU Delft Campus”

Marc Busio|14.10.24|11:56

De aanleg van deze tramlijn is werkelijk een schertsvertoning geworden en nu gaat het dus nog eens twee jaar duren voordat er gereden kan worden. Het is natuurlijk de ironie ten top dat daar op die campus dagelijks hoogtechnologisch onderzoek plaatsvindt om ons voor te bereiden op de ontwikkelingen van de toekomst, terwijl de komst van een vervoermiddel dat al bijna anderhalve eeuw bestaat maar niet wil lukken! En die techneuten gaan natuurlijk gewoon het liefst met e-bike of auto naar de Uni.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.